SERRA AL DIA - Febrer del 2019

TuRISME 9 La segona edició del Concurs Nacio- nal d’Olla de Carabassa Vicente Gra- nero es va celebrar el 3 de desembre a la terrassa de la Llar del Jubilat. L’objectiu del certamen, que porta el nom de l’ambaixador gastronòmic del municipi, no és només recuperar un dels plats més típics de la gastro- nomia local que estava caient en l’o- blit, sinó també reforçar el posicio- nament del municipi com a referent gastronòmic obtingut gràcies a la presència de restaurants d’una qua- litat molt reconeguda. L’esdeveniment va comptar amb la participació de 12 restaurants, els cuiners i cuineres dels quals prepa- raren este plat elaborat amb cara- bassa, fesols, naps, creïlla, alls, to- maca, ceba i arròs. El primer premi es va entregar al restaurant Rossi- nyol de Nàquera. La segona posició la va ocupar La Garrofera de Serra i Bon Aire de El Palmar va tancar el pòdium del certamen. Durant la jornada també es va ce- lebrar un concurs de postres elabo- rats amb fruites de tardor. El negoci guanyador va ser Gambrinus de Siete Aguas, en segon lloc va quedar el restaurant Goya Gallery de Valèn- cia i el bronze es va lliurar al Chef Amadeo de Platja de Gandia. Persones guanyadores del concurs d’Olla de carabassa II edició del Concurs d’Olla de Carabassa Vicente Granero L’Oficina de Turisme de Serra va atendre 1.651 persones de ma- nera presencial durant el 2018 des que va reobrir les seues portes en el mes de març. Va- lencians i valencianes constitu- ïxen el grup que més consultes va realitzar i el 22 per cent del total de persones usuàries pro- cedia d’altres països. A eixes consultes cal afegir les més de 400 referents al nos- tre municipi que es varen realit- zar durant els tres dies que va durar la Fira de les Comarques a la Ciutat de València i les vora a 70 que es varen plantejar a l’oficina de Turisme del Patro- nat, ubicat al cap-i-casal, xifres que demostren l’interés turístic del nostre poble. Las obras de La Llar, edificio que se convertirá en un centro turís- tico y ambiental de la Sierra de Calderona, han finalizado y próxi- mamente abrirá sus puertas. Se trata de un espacio que pretende convertirse en un referente en el parque natural donde se ubica. La sala principal de La Llar al- bergará una exposición sobre los usos tradicionales de la sierra, vin- culados a los oficios tradicionales, la mayoría de los cuales ya han desaparecido; los usos recreati- vos, con amplias posibilidades en la actualidad; y los usos forestales, con una mención especial al pro- yecto de sostenibilidad a través de la biomasa, todo un referente. También albergará un espacio de- dicado a la geología y rendirá ho- nor al Pi de la Bassa. Esta segunda fase de adecua- ción del inmueble ha supuesto una inversión de 174.000 euros, de los cuales 135.000 han sido aportados por la Diputació de Va- lencia. Este año también hay pre- vista una inversión para adecuar la parte exterior. Se completa la adecuación del edificio de La Llar Dades d’Oficina de Turisme Aspecto exterior del edificio de la llar

RkJQdWJsaXNoZXIy NTQ2OTk=